Groene gemeente: dus geen zonnepanelen in ons Heuvelland

Denk in alternatieven. Er zijn nog voldoende andere mogelijkheden. Waarom ons Heuvelland verpesten. Lange linten met zonnepanelen langs snelwegen. Zonnepanelen op daken.

Geen zonneparken in ons mooie Heuvelland:

We willen allemaal ons mooie buitengebied, zoals we dat nu kennen, behouden of zelfs een beetje mooier achterlaten voor de volgende generaties. Overgaan op het gebruik van duurzame energie past daar perfect bij.  Dat is ook wat wij willen.  En daar komt nu ook nog de urgentie bij van de geopolitieke dreiging uit Rusland met risico’s voor de gastoevoer.

Maar ons mooie Heuvelland vol leggen met 30 hectares aan zonneweides is voor ons echt een brug te ver. Het mooie, ongerepte Heuvelland is een parel, die we koesteren.

Er zijn nog voldoende alternatieven voorhanden: het begint met isoleren van woningen en bedrijfsgebouwen, dan inzetten op al dan niet hybride warmtepompen. Als lokale politieke partij willen we dat maximaal wordt ingezet op zonnepanelen op dak van particulier en ondernemer. Worden de doelen van de energietransitie dan nog steeds niet gehaald, hebben wij voorgesteld om samen met onze lokale energie coöperatie de Omslag ervaring op te doen met een zonneweide op Steenenis. Uit het zicht en niet in het Heuvelland.