Één zetel erbij!

We zijn enorm blij met de uitslag van de verkiezingen! Ongeveer 700 inwoners hebben op een kandidaat van VVD Voerendaal gestemd. We zijn heel tevreden met deze verdubbeling van het aantal zetels.

Uiteraard feliciteren wij Democraten Voerendaal als grootste partij en verwelkomen we D66 terug in onze raad. We staan te trappelen om aan de slag te gaan, maar eerst is het tijd voor een woord van dank.

Met name door de ontwikkelingen in de Oekraïne verliepen de campagneweken anders dan dat iedereen had gehoopt. VVD Voerendaal had gekozen voor een ingetogen campagne. Tegelijk is het juist goed dat we laten zien dat het ook anders kan en dat we mogen koesteren dat we hier in vrijheid voor onze mening mogen opkomen en zelf kunnen kiezen.

De politiek staat soms best ver van de inwoners. Dat merken we ook aan de dalende opkomst. Het is aan de politiek zelf om daar wat aan te doen. Toch zijn er talrijke andere organisaties en bedrijven die zich hebben ingezet om onze inwoners te informeren over de gemeenteraadsverkiezingen. Dan denk ik met name aan de journalisten en verschillende media, organisatoren van verkiezingsdebatten (waarvan eentje is afgelast gezien de situatie in Oekraïne) en niet in de laatste plaats de medewerkers bij de gemeente die hier flink aan hebben bijgedragen, op een constructieve manier. Dankjewel!

Ook iedereen die geholpen heeft bij de stembureaus en het tellen daarna, veel dank! Voerendaal was wederom de snelste van Limburg en een van de snelste van Nederland. En uit het hele land kreeg ik complimenten binnen voor de snelheid van tellen.

Tot slot aan alle kiezers, dank voor jullie stem. Deze telt de komende vier jaar mee. Dank voor het vertrouwen dat jullie hebben gegeven aan de kandidaat en partij van jullie keuze. Nu zijn wij aan zet, terwijl we elkaar ook tijdens deze periode moeten blijven opzoeken om het beste voor Voerendaal te bereiken.
Samen maken we Voerendaal beter!

Sebastiaan Vliegen - lijsttrekker